GodSovsMasser af lækre opskrifter

Gammel Estrup gryde (Mørbradgryde)

Fyldig mørbradgryde der varmer og mætter i en kold tid. Med svinemørbrad, cocktailpølser, bacon og champignoner. Dertil serveres ris og flute.

Redigeret 24 Sep 2025

Ingredienser

Fremgangsmåde

Hak løgene i tern. Svits dem i 100 g smør og tilsæt alle krydderierne. Når de er færdige tages gryden af blusset.

Svits baconskiver på en pande og sæt til side (til pynt). Svits bacontern på en pande og sæt til side. Svits champignonerne og køl dem af. Skær mørbraderne i skiver og vend dem i mel tilsat paprika, salt og peber. Steg dem på en pande med meget smør på.

Kom mørbradstykkerne over i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad det koge op og sluk for gryden. Lad det stå i minimum 4 timer og trække under låg.

Tænd igen Kom ketchup og revet muskatnød i. Kog det ved svag varme i 1 time

Servering

Serveres med ristet bacondrys, ris med kokosdrys og flûte

Aftensmad Simremad Svinekød Klassisk