Rødsvinssauce
Nem og lækker sauce der går godt, til et godt stykke kød med grillede grøntsager til.
Redigeret 29 Apr 2025
Nem og lækker sauce der går godt, til et godt stykke kød med grillede grøntsager til.
Redigeret 29 Apr 2025
Snit løg og hvidløg.
Svits løg og hvidløg i en lille gryde med lidt olie i bunden.
Tilsæt rødvin og lad den koge op.
Tilsæt Salt og Friskkværnet pebber og rør det ind i saucen.
Lad saucen simre under låg i mindst en time. Rør jævnligt. Rødvinen skal gerne reduceres til ca. 1/4
Fjern løgene fra den reducered sauce, ved at hælde den gennem en si. Kom den rene sauce tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og lad den simre i yderligere 15 min.
Smag til med salt og peber
Er saucen lidt for syrlig, kan den samges til med en smule honning.
Server den for eksempel til et godt stykke kød, grillet grøntsager eller bagekartoffel.